top of page
Clouds in Sky

Υπηρεσίες

Οι θεραπευτές της ομάδας JOP, Κατερίνα Γαρμπή, Κωνσταντίνα Καρακαξά και Νίκος Ρούσσος διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ψυχολογικής φροντίδας και παρέχουν ψυχοθεραπεία, αυτογνωσιακή καθοδήγηση καθώς και σεμινάρια

 • Τι μπορεί να μου προσφέρει η γιουνγκιανά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία;
  H ψυχοθεραπευτική μας πρακτική επιδιώκει να δημιουργήσει μια πιο αρμονική επικοινωνία του συνειδητού με το ασυνείδητο. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της αυτογνωσιακής αυτής εργασίας είναι το αίσθημα πληρότητας, η ανάπτυξη της ικανότητας να βιώσουμε πιο ολοκληρωμένα τις εμπειρίες μας και η διευκόλυνση της πορείας μας στο να γίνουμε αυτό που είμαστε(γνωστό και ως Εξατομίκευση). Η ψυχοθεραπευτική μας προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα την ανακούφιση από τα συμπτώματα, τη βελτίωση της ψυχικής και πνευματικής μας υγείας και την ωρίμανση της προσωπικότητας.
 • Μου ταιριάζει αυτή η μέθοδος;
  Η γιουνγκιανά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν γνήσια επιθυμία να μάθουν για τον εαυτό τους και είναι σε θέση να δεσμευτούν σε συμφωνημένες προγραμματισμένες συναντήσεις για μια σταθερή χρονική περίοδο. Μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα με ένα ευρύ φάσμα προσωπικών ζητημάτων, από την κατάθλιψη και το άγχος μέχρι την βελτίωση των σχέσεως καθώς και της εύρεσης βαθύτερου νοήματος και σκοπού στη ζωή.
 • Συγκεκριμένα ποιες κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να ωφεληθούν;
  Παρότι διαθέτουμε εμπειρία στην φροντίδα και θεραπεία ενός μεγάλου φάσματος ψυχοπαθολογίας, η προσέγγιση μας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε: · αγχώδεις διαταραχές(κρίσεις πανικού, φοβίες κτλ) · διαταραχές της διάθεσης(κατάθλιψη κτλ.), · συνέπειες ψυχικού τραύματος, · ψυχοσωματικές ενοχλήσεις, · προβλήματα σχέσεων, · δυσλειτουργικά μοτίβα ζωής, · δυσκολίες που προκύπτουν από μεταβατικές περιόδους
 • Τι να περιμένω μέσα στη συνεδρία;
  Στις συνεδρίες επιδιώκουμε να δημιουργούμε ένα φιλικό κλίμα ασφάλειας, αμοιβαιότητας και ισοτιμίας. Ο θεραπευόμενος είναι ελεύθερος να φέρνει όποιο ζήτημα τον απασχολεί ή να μοιράζεται οποιαδήποτε ιδέα ή συναίσθημα έχει αξία για τον ίδιο. Παράλληλα εργαζόμαστε με τις αναμνήσεις,την φαντασία, τα όνειρα, την διαλεκτική της ίδιας της σχέσης θεραπευτή- θεραπευόμενου και γενικά θεωρούμε πως οτιδήποτε έρχεται αυθόρμητα στο προσκήνιο της συνεδρίας, πρέπει να φιλοξενείται με σεβασμό καθώς αποτελεί σημείο επαφής(σύμβολο) με την ψυχολογική κατανόηση της ζωής.
 • Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών;
  Η περιοδικότητα των συνεδριών είναι συνήθως μία ανά εβδομάδα, ωστόσο αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του ενδιαφερόμενου. Δεν είναι ασυνήθιστο να επωφελούνται κατά περίπτωση θεραπευόμενοι με συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από κοντά στα ιδιωτικά μας γραφεία και από απόσταση με τη χρήση πλατφόρμας που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.
 • Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;
  Μία συνεδρία διαρκεί 50 λεπτά.
 • Πόσο είναι το κόστος της συνεδρίας;
  Το κόστος της συνεδρίας είναι 40 ευρώ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική δυσχέρεια μπορεί να υπάρξει κάποια διευκόλυνση ύστερα από συνεννόηση με τον θεραπευτή.
 • Έχω το κίνητρο αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία ψυχοθεραπείας. Τι μου προτείνετε;
  Με την προϋπόθεση διαθέσιμου χρόνου προσφέρουμε συναντήσεις υποστήριξης σε ανθρώπους που ενώ δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασία ψυχοθεραπείας, παρόλα αυτά θα έβρισκαν χρήσιμη την συνοδοιπορία στο αυτογνωσιακό τους ταξίδι. Οι συναντήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν to dreamwork, την εργασία με τα σύμβολα, την δημιουργική έκφραση και την βραχεία συμβουλευτική για μια προσωπική δυσκολία.
Συχνές ερωτήσεις
bottom of page